Μικρό Αμόνι
Μία όαση ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Το Μικρό Αμόνι είναι ένας μικρός, παραθεριστικός οικισμός στο βορειότερο άκρο της Πελοποννήσου.

Δημιουργήθηκε από τον «Οικοδομικό Συνεταιρισμό Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος» (Ο.Σ.Υ.Τ.Ε.) ήδη από την δεκαετία του ‘60. Διαθέτει ένα ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο και έχουν ανεγερθεί σε αυτόν περί τις 300 παραθεριστικές κατοικίες.

Ο οικισμός καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος του από πεύκα και έχει πρόσβαση σε τρείς παραλίες : το Φραγκολίμανο, το Μικρό Αμόνι και το Μεγάλο Αμόνι. Στην κεντρική πλατεία του οικισμού βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα που λειτουργείται με μέριμνα του Συλλόγου κατά την εορτή του Αγίου και στις μεγάλες χριστιανικές εορτές.

Αναμφίβολα, το στοιχείο που δεσπόζει στο Μικρό Αμόνι είναι η φύση. Η τοποθεσία είναι καλυμμένη πλήρως από ένα καταπράσινο πευκόδασος, το οποίο καταλήγει σε γραφικούς κολπίσκους με πεντακάθαρα νερά.

Με μοναδική εξαίρεση μία ταβέρνα, η περιοχή αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από εξοχικές κατοικίες και δεν διαθέτει καθόλου εμπορικά καταστήματα. Οι ανάγκες για καθημερινά ψώνια και είδη πρώτης ανάγκης καλύπτονται από το κοντινό χωριό Σοφικό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 λεπτών με αμάξι.

Μία ακόμα ιδιαιτερότητα της περιοχής, πέρα από τη μη ύπαρξη καταστημάτων, είναι το γεγονός πως δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα δίκτυο ύδρευσης, επομένως οι κάτοικοι εξυπηρετούν τις ανάγκες ύδρευσης με ιδιωτικές δεξαμενές οι οποίες γεμίζουν είτε με βρόχινο νερό, είτε με νερό που αγοράζουν οι ιδιώτες από εταιρείες διανομής νερού.

Παρά τις μικρές ιδιαιτερότητες, που δε θα πρέπει να σας αποτρέψουν από το να επισκεφθείτε και να αποκτήσετε ένα ακίνητο στην περιοχή, το Μικρό Αμόνι είναι ένα ιδανικό μέρος για αυτούς που θέλουν ηρεμία, απομόνωση και επαφή με τη φύση.

Με μια ματιά

Μόνιμοι Κάτοικοι: ελάχιστοι

Αεροδρόμιο Αθήνας: 130χλμ

Παραλία

Νοσοκομείο: 35χλμ (Κόρινθος)

Καταστήματα βασικών αναγκών: 11 χλμ (Σοφικό)

Τράπεζα: 35χλμ (Κόρινθος)

ΑΤΜ: 11 χλμ (Σοφικό)

Ιδανικό για

Εξοχική κατοικία

Επένδυση

Αγορά ακινήτων

Το Μικρό Αμόνι είναι ένας προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές. Όπως είναι, επομένως, λογικό τα ακίνητα που εμφανίζουν ενδιαφέρον εδώ είναι οι εξοχικές κατοικίες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και τα πολυάριθμα οικόπεδα με θέα τη θάλασσα, στα οποία μπορούν να κατασκευαστούν κατοικίες με σκοπό την ενοικίαση.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα