Αργολίδα
Ένας τόπος προικισμένος από τη φύση με ομορφιές μοναδικές και περίσσια γοητεία. Ένας τόπος δοξασμένος από τα πανάρχαια χρόνια. Στην Αργολική γη άκμασε ο Μυκηναϊκός πολιτισμός που άφησε βαριά κληρονομιά τα αξεπέραστα δημιουργήματά του, τα οποία ταξιδεύουν στους αιώνες, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος.
Ο νομός Αργολίδας, βρίσκεται στην ανατολική Πελοπόννησο και συνορεύει βορειοδυτικά με το νομό Κορινθίας, δυτικά με το νομό Αρκαδίας και βρέχεται νότια από τον Αργολικό και ανατολικά από το Σαρωνικό κόλπο.
Περιβάλλεται από βουνά και κάμπους, που αγκαλιάζουν την περιοχή και δίνουν την αίσθηση ότι την προστατεύουν από κάθε κίνδυνο, ενώ ο Αργολικός κόλπος με τη θαλασσινή του αύρα ενώνεται με το πράσινο των περιβολιών και δημιουργούν τοπία μοναδικής αισθητικής. Η γνωριμία με την Αργολίδα επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Άργος

Η αρχαιότερη Ελληνική πόλη. Μια πόλη με ιστορία πέντε χιλιετηρίδων! Μια πόλη που έχει να επιδείξει μια λαμπρή ιστορική διαδρομή αλλά και ένα δυναμικό παρόν στον Ελλαδικό χώρο. Είναι κτισμένη στις ρίζες των λόφων Λάρισας και Ασπίδος, οι οποίοι προστάτευαν την πόλη και ενίσχυαν την άμυνά της σε όλες της ιστορικές περιόδους. Η γεωγραφική της θέση, στα όρια μιας από τις πιο εύφορες πεδιάδες της χώρας και η γειτνίασή της με τους οδικούς άξονες που συνδέουν τη βόρεια Πελοπόννησο με το Αιγαίο και τη Μεσόγειο ευνόησαν τη συνεχή κατοίκηση της πόλης.

Ναύπλιο

Η πάντα γοητευτική πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών. Η ιδιαιτερότητα του Ναυπλίου είναι ότι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κι αυτό γιατί οι επιλογές που προσφέρει ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις και είναι παντός καιρού. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη, βρίσκονται υπέροχες παραλίες και ψαροχώρια που έχουν εξελιχθεί σε κοσμικά τουριστικά θέρετρα (Τολό, Βιβάρι, Ασίνη, Νέα Κίος, Πόρτο Χέλι, κ.α.). Επίσης, από το Ναύπλιο μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας (Μυκήνες, Επίδαυρος, κ.α.) και να απολαύσετε τις διαδρομές αυτές που περνούν από ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Ενώ η περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου, αποκαλύπτει πτυχές της πολυπρόσωπης πόλης. Το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, η πλατεία Συντάγματος, οι παλιές γειτονιές, η Ακροναυπλιά, είναι κάποιοι από τους σταθμούς σας, στη βόλτα που θα κάνετε προκειμένου να δείτε το Ναύπλιο και να νοιώσετε τους χτύπους της καρδιάς της ζωντανής αυτής πόλης.

Επίδαυρος

Η εικόνα της Επιδαύρου είναι αυτό που οι αρχαίοι αποκαλούσαν χάρμα οφθαλμών. Το μικρό φυσικό λιμανάκι που περιβάλλεται από καταπράσινες εκτάσεις και το φημισμένο θέατρο της Επιδαύρου που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, συνθέτουν το μεγαλείο της περιοχής. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αξιόλογες παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Μυκήνες

Η μήτρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, με τα απομεινάρια του σπουδαίου πολιτισμού (Ακρόπολη, Πύλη Λεόντων, Παλάτι των Μυκηνών, Μυκηναϊκοί Τάφοι, κ.α.) αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο τόπος που έζησε ο Αγαμέμνονας, η Κλυταιμνήστρα, ο Ορέστης, και όλοι οι Ατρείδες αλλά και πολλοί άλλοι οι ήρωες του Ομήρου και οι πρωταγωνιστές των τραγωδιών Αισχύλου, ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία σε κάθε περιηγητή.

Η Αργολίδα είναι ένας τόπος που τα έχει όλα. Η κοντινή του απόσταση από την Αθήνα, λιγότερο από δύο ώρες, το καλό οδικό δίκτυο και τα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, συνηγορούν στην ανάδειξη του νομού Αργολίδας σε έναν δημοφιλή τουριστικό και όχι μόνο προορισμό.
Σχετικά Βίντεο
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα