Άγιος Νικόλαος
Το γραφικό ψαροχώρι.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι της Μεσσηνιακής Μάνης σε μικρή απόσταση από τη Στούπα και με πληθυσμό 425 μόνιμων κατοίκων.

Παλαιότερα, το χωριό ονομαζόταν Σελίνιτσα που σημαίνει μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη. Σύμφωνα με την μυθολογία, στην παραλία της περιοχής αποβιβάστηκε ο Πάρης και άρπαξε την Ωραία Ελένη.

Το χωριό είναι κτισμένο ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και οι κάτοικοι του ασχολήθηκαν κυρίως με το ψάρεμα και το εμπόριο. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει τον τουρισμό και έχει δημιουργήσει υποδομές για τη φιλοξενία τουριστών κατά τη θερινή περίοδο. Το χειμώνα το χωριό κινείται σε πιο ήρεμους ρυθμούς μιας και ο τουρισμός κατά τους χειμερινούς μήνες κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Κυρίαρχο στοιχείο του χωριού είναι οι νεοκλασικές οικίες αλλά και τα πετρόκτιστα αρχοντικά μανιάτικης αρχιτεκτονικής. Στο ήσυχο λιμανάκι του ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει καθημερινά φρέσκα ψάρια από τα καΐκια των ντόπιων και να γευτεί παραδοσιακές μανιάτικες συνταγές.

Με αφετηρία το χωριό μπορείτε να περιηγηθείτε στον μεγαλοπρεπή Ταΰγετο, να γνωρίσετε τους μανιάτικους πύργους, τις εκκλησίες του Αγίου Μύρωνα και του Αγίου Νικολάου, απ' όπου πήρε το όνομά του το χωριό, τα χωριουδάκια με τα υπέροχα καλντερίμια, καθώς και τα φαράγγια του Βυρού και του Ριντόμου.

Στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται η παραλία Πανταζή. Μία υπέροχη αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και στο πάνω μέρος βρίσκονται αρκετά δέντρα που προσφέρουν τη σκιά τους στους λουόμενους. Εδώ, λειτουργεί καφετέρια, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το αναψυκτικό σας.

Σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την παραλία του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται το Καταφύγιο. Είναι ένα πανέμορφο τοπίο από πέτρινες πλάκες που φτάνουν ως την θάλασσα. Εκεί βρίσκεται και ένα από τα μεγαλύτερα ανεκμετάλλευτα σπήλαια της Ελλάδας με τον εσωτερικό διάκοσμο αν είναι εντυπωσιακά διακοσμημένος από σταλακτίτες.

Με μια ματιά

Μόνιμοι Κάτοικοι: 425

Αεροδρόμιο Αθήνας: 312 χλμ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 57χλμ

Παραλία

Νοσοκομείο: 55 χλμ (Καλαμάτα)

Καταστήματα βασικών αναγκών

Τράπεζα: 53 χλμ (Καλαμάτα)

ΑΤΜ

Ιδανικό για

Εξοχική κατοικία

Επένδυση

Αγορά ακινήτων

Μιας και το χειμώνα ο Άγιος Νικόλαος ρίχνει τους ρυθμούς του είναι ιδανική η αγορά μονοκατοικίας για εξοχική κατοικία ή και για επένδυση.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα