Πέρα Μέλανα
Το κρυφό αρχοντικό της αρκαδικής ακτογραμμής.
Τα Πέρα Μέλανα αποτελούν έναν γραφικό οικισμό στην περιοχή της Νότιας Κυνουρίας, μεταξύ των πολυσύχναστων πόλεων Τυρού και Λεωνιδίου. Αυτός ο παραδοσιακός οικισμός συνδυάζει τη μαγευτική ομορφιά του βουνού και της θάλασσας με έναν πολύ ιδιαίτερο, παραδοσιακό χαρακτήρα.

Οι λευκές αυλές και τα πέτρινα σπίτια στα Πέρα Μέλανα αντικατοπτρίζουν την αυθεντικότητα της Αρκαδικής γης, δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο που μοιάζει να έχει παγώσει τον χρόνο. Εδώ, ο ρυθμός ζωής είναι αργός και χαλαρός, και οι κάτοικοι σας υποδέχονται με φιλοξενία και χαμόγελα.

Τα Πέρα Μέλανα προσφέρουν πρόσβαση σε όμορφες παραλίες και κρυστάλλινα νερά που μπορείτε να απολαύσετε όλο το καλοκαίρι. Είναι ο ιδανικός τόπος για όσους αναζητούν ηρεμία, αποτοξίνωση από την καθημερινή ζωή και μια εμβαθυμένη επαφή με την υπέροχη φύση και τον πολιτισμό της Αρκαδίας.

Τα Πέρα Μέλανα δεν έχουν άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και ο οικισμός αποτελείται από μικρά, στενά δρομάκια, τα οποία είναι πολύ γραφικά, αλλά δυσκολεύουν τη διέλευση των οχημάτων.

Χάρη στην τοποθεσία του χωριού, πάνω στην πλαγιά του βουνού, σχεδόν όλα τα σημεία του οικισμού προσφέρουν μια μαγευτική θέα στο καταπράσινο τοπίο και τη θάλασσα.

Ένα ιδανικός προορισμός για επαφή με τη φύση και την παράδοση της περιοχής, ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα σαν ντόπιοι και όχι σαν τουρίστες.

Με μια ματιά

Μόνιμοι Κάτοικοι: 250

Αεροδρόμιο Αθήνας: 225χλμ

Παραλία: 2χλμ (Κίσσακας)

Νοσοκομείο: 75χλμ (Τρίπολη)

Φαρμακείο: 6χλμ (Τυρός)

Καταστήματα βασικών αναγκών: 6χλμ (Τυρός)

Τράπεζα: 13χλμ (Λεωνίδιο)

ΑΤΜ: 6χλμ (Τυρός)

Ιδανικό για

Εξοχική κατοικία

Επένδυση

Αγορά ακινήτων

Στα Πέρα Μέλανα βρίσκουμε παλιές, πέτρινες κατοικίες, ιδανικές για πρότζεκτ ανακαίνισης. Το μοναδικό χαρακτηριστικό του χωριού, χάρη στο υψόμετρο του, είναι η υπέροχη θέα προς τη θάλασσα.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα