Οίτυλο
Η άγρια ομορφιά της Μάνης.

Το Οίτυλο είναι γραφικός παραδοσιακός οικισμός της Έξω Μάνης.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 237 μέτρων, δίπλα στο δρόμο Καλαμάτα - Αρεόπολη και έχει πληθυσμό 219 κατοίκων, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Πήρε το όνομα του από το μυθικό ήρωα Οίτυλο, γιό του Αμφιάνακτα και σύμφωνα με τον Όμηρο αποτέλεσε μέρος του βασιλείου του Μενέλαου.

Το Οίτυλο αν και είναι κυρίως ημιορεινό, στα παράλια γίνεται πεδινό, για να προσφέρει μία υπέροχη παραλία συνώνυμη της άγριας ομορφιάς.

Στην ακτογραμμή του όρμου του Οιτύλου βρίσκεται το θρυλικό Καραβοστάσι, που αποτελεί έναν εξαίρετο τόπο παραθερισμού.

Το Οίτυλο ξεχωρίζει για τη γραφικότητα και τη μοναδικότητα του τοπίου, για την αξιόλογη μανιάτικη κουζίνα, αλλά και για τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του.

Χαρακτηριστικό της περιοχής του Οιτύλου είναι οι 67 παραδοσιακοί πέτρινοι οικισμοί που μαγεύουν τον επισκέπτη. Μία επίσκεψη στα κάστρα της περιοχής, στις Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες με τις εκπληκτικές αγιογραφίες, στους πύργους που στέκονται αγέρωχοι στο πέρασμα των χρόνων, και μία βόλτα στα πετρόκτιστα καλντερίμια και μονοπάτια, θα σας μυήσουν στην πλούσια ιστορία του τόπου.

Οι παραλίες του όρμου είναι βραχώδεις και ενδείκνυνται για ψαροντούφεκο ενώ απολαυστικό κολύμπι προσφέρει η μεγάλη αμμουδιά ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι. Ιδανικό ορμητήριο για πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη μανιάτικη φύση, η περιοχή διαθέτει πολλά πεζοπορικά μονοπάτια από και προς το Καραβοστάσι, το φαράγγι Μυλολάγκαδο, το κάστρο Κελεφάς, την Παναγιά Σπηλαιώτισσα και το ακρωτήριο Ταίναρο.

Σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από το Οίτυλο βρίσκεται το Νέο Οίτυλο χτισμένο γύρω από μια υπέροχη αμμουδερή παραλία με λευκό βότσαλο το οποίο αποτελείται κυρίως από ξενοδοχεία, ξενώνες και ταβέρνες.

Το Οίτυλο έχει σπουδαίο σπηλαιολογικό και επιστημονικό ενδιαφέρον. Τα δεκάδες σπήλαια με τον πλούσιο διάκοσμο εκστασιάζουν τον επισκέπτη. Εκεί, βρίσκονται τα σπήλαια του Διρού, τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια του κόσμου, που γίνονται αντικείμενο θαυμασμού από χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Εάν αναζητάτε έναν απόμερο παράδεισο για ηρεμία και επαφή με τη φύση, ή έναν προορισμό με αυθεντική ελληνική γοητεία, τότε το Οίτυλο είναι ο τέλειος προορισμός για εσάς. Εδώ, η πράσινη φύση συναντά τη νησιωτική κομψότητα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.

Στο Οίτυλο θα απολαύσετε τη θάλασσα και τον ήλιο στις αμμώδεις ή βοτσαλωτές παραλίες που σας προκαλούν να κολυμπήσετε στα νερά τους.

Με μια ματιά

Μόνιμοι Κάτοικοι: 290

Αεροδρόμιο Αθήνας: 327χλμ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 81χλμ

Παραλία

Νοσοκομείο: 28 χλμ (Γύθειο)

Καταστήματα βασικών αναγκών

Τράπεζα: 11χλμ. (Αρεόπολη)

ΑΤΜ: 11χλμ. (Αρεόπολη)

Ιδανικό για

Εξοχική κατοικία

Επένδυση

Αγορά ακινήτων

Στο Οίτυλο το ενδιαφέρον κινείται αποκλειστικά στην απόκτηση εξοχικής κατοικίας για ιδιοκατοίκηση ή και επένδυση. Στην περιοχή δεσπόζουν οι πετρινες βίλες με την υπέροχη θέα στη θάλασσα και στην άγρια ομορφιά της Μάνης.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα