Πεταλίδι
Το γραφικό ψαροχώρι για όμορφες οικογενειακές διακοπές.
Το γραφικό Πεταλίδι είναι χτισμένο κοντά στη θέση της ομηρικής πόλης Αίπειας, βρίσκεται σε όμορφη τοποθεσία και έχει αναπτυχθεί τουριστικά τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μία παραθαλάσσια κωμόπολη (με περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους) σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την Μεσσήνη και 28 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα.

Συνδυάζει βουνό, θάλασσα και κάμπο. Πιθανολογείται ότι το Πεταλίδι οφείλει το όνομά του στο πεταλοειδές σχήμα της ακτής του. Στην περιοχή του Πεταλιδίου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ναό της Ρωμαϊκής εποχής και λουτρά της ίδιας περιόδου, σκαλισμένους λίθους, μαρμάρινους κίονες, διάφορες επιγραφές, καθώς και τμήματα αγαλμάτων.

Ακριβώς πριν από το λιμανάκι του Πεταλιδίου βρίσκεται η μικρή ομώνυμη παραλία, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στα καθαρά νερά με την βοτσαλωτή ακτή, μήκους 300 μέτρων. Πάνω από το Πεταλίδι βρίσκεται το Κάστρο του Πεταλιδίου, γνωστό κι ως Κάστρο του Πέρα ή Κάστρο Λεόνε. Στο Πεταλίδι, ο επισκέπτης μπορεί να δει την Υπαίθρια Αρχαιολογική Συλλογή όπου φιλοξενούνται ευρήματα από την αρχαία Κορώνη, καθώς και την Βρύση του Ψεύτη, η οποία βρίσκεται στο νότιο άκρο της ομώνυμης παραλίας και αποτελεί σημείο αναφοράς.

Τα σπίτια που φτάνουν έως τη θάλασσα και οι μικροί κολπίσκοι στο τέλος μιας πλούσιας μεσσηνιακής βλάστησης, η σκιερή πλατεία με την εντυπωσιακή εκκλησία, αλλά και, στα πέριξ, το Καλαμάκι με την ωραία παραλία, και πάντα μέσα σε πλούσια βλάστηση οι Χράνοι και η Επισκοπή, γίνονται προορισμοί που επιμηκύνουν την παραμονή στο Πεταλίδι.

Η περιοχή παράγει ελιές, λάδι, σύκα, εσπεριδοειδή, οπωροκηπευτικά, σταφίδα και κρασί, ενώ ενδείκνυται ως καλοκαιρινός προορισμός, μιας και τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση με τον τουρισμό κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή καθώς είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της Μεσσηνίας και μπορεί κάποιος να απολαύσει τις διακοπές του απολαμβάνοντας τις ομορφιές του τόπου και τις παροχές που απλόχερα προσφέρουν οι ντόπιοι επιχειρηματίες.

Με μια ματιά

Μόνιμοι Κάτοικοι: 1.203

Αεροδρόμιο Αθήνας: 280 χλμ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 19 χλμ

Παραλία

Νοσοκομείο: 23 χλμ(Καλαμάτα)

Καταστήματα βασικών αναγκών

ΑΤΜ

Ιδανικό για

Μόνιμη κατοικία

Εξοχική κατοικία

Επένδυση

Αγορά ακινήτων

Στην περιοχή του Πεταλιδίου βρίσκονται κυρίως βίλες και μονοκατοικίες που λειτουργούν ως παραθεριστικές οικίες καθώς και ελάχιστα διαμερίσματα εντός του οικισμού κυρίως προς εκμετάλλευση κατά τους θερινούς μήνες. Η περιοχή ενδείκνυται και για μόνιμη κατοικία λόγω της αυτονομίας της αλλά και της μικρής απόστασης από την πόλη της Μεσσήνης.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα