Τυρός
Το Μυστικό Κόσμημα της Πελοποννήσου.
Στο άκρο του Αργολικού Κόλπου, κρυμμένος ανάμεσα σε πανέμορφα φυσικά τοπία και με έναν αέναο ιστορικό πλούτο, ο Τυρός αποτελεί έναν από τους πιο μαγικούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Η παραθαλάσσια γραφικότητα του Τύρου σε συνδυασμό με τις καταγάλανες παραλίες δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για ξεκούραστες και γαλήνιες στιγμές.

Πρόκειται για έναν αρκετά μεγάλο οικισμό που εξυπηρετεί εμπορικά όλα τα γύρω μικρότερα χωριά της περιοχής. Εδώ, θα βρει κανείς σχεδόν οτιδήποτε χρειάζεται και μπορεί κάποιος να ζήσει άνετα όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Τυρός χωρίζεται σε δύο οικισμούς, τον Άνω Τυρό, που βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού και κοιτάζει τη θάλασσα, και την Παραλία του Τυρού, που βρίσκεται λίγο χαμηλότερα, πάνω στη θάλασσα.

Η κεντρική παραλία του Τυρού, από την οποία πήρε το όνομά της και ολόκληρη η γραφική συνοικία, απλώνεται σε δύο χιλιόμετρα περαντζάδας, ιδανικής για μεγάλους περιπάτους σε ένα αμιγώς νησιώτικο τοπίο. Κατά μήκος της παραλίας, θα βρείτε καφετέριες και ταβέρνες με τραπέζια ακριβώς πάνω στη θάλασσα και θα δείτε ψαράδες να απλώνουν τα δίχτυα τους.

Το μέρος είναι ιδανικό για μεγαλύτερες ηλικίες και φυσιολάτρεις, εφόσον δεν διαθέτει ιδιαίτερα ζωντανή νυχτερινή ζωή. Εδώ, η ιστορία συνυπάρχει αρμονικά με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, δίνοντας στους κατοίκους του και τους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αυθεντική Ελλάδα.

Με μια ματιά

Μόνιμοι Κάτοικοι: 1.000 (Άνω Τυρός & Παραλία)

Αεροδρόμιο Αθήνας: 216χλμ

Παραλία

Νοσοκομείο: 69χλμ (Τρίπολη)

Καταστήματα βασικών αναγκών

Τράπεζα: 18χλμ (Λεωνίδιο)

ΑΤΜ

Φαρμακείο

Ιδανικό για

Μόνιμη κατοικία

Εξοχική κατοικία

Επένδυση

Αγορά ακινήτων

Ο Τυρός, όντας κεντρικός οικισμός της περιοχής με αυτονομία, ελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Εδώ, παρουσιάζουν ενδιαφέρον ακίνητα για κάθε πιθανό σκοπό χρήσης, όπως μόνιμη, εξοχική κατοικία αλλά και αγορά με σκοπό την επένδυση ως ενοικιαζόμενη κατοικία.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα