Λιμένι
Το στολίδι της Μάνης.

Στην πελοποννησιακή γη, κρύβεται ένα από τα πιο μαγευτικά κρυστάλλινα κοσμήματα, το Λιμένι

Αυτό το παραμυθένιο χωριό έχει τη δύναμη να μαγέψει όχι μόνο ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και τους επισκέπτες του από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Λακωνικής Μάνης, αλλά μπορεί ακόμα και να ξεχωρίσει στο πανελλήνιο πλαίσιο. Απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την πανέμορφη Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το μαγευτικό Γύθειο, κοντά στον οικισμό του Νέου Οίτυλου. Οι πέτρινες κατοικίες του Λιμενίου σχεδόν αγκαλιάζουν το κρυστάλλινο νερό, δημιουργώντας την αίσθηση πως ανήκουν στη θάλασσα. Εδώ, τα σπίτια ακολουθούν την κλασική αρχιτεκτονική της περιοχής, είναι όλα κτισμένα από πέτρα και διαπνέονται από μια λιτή και αυθεντική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά συνδυάζονται με την πεντακάθαρη θάλασσα και τα άγρια τοπία, κάνοντας το Λιμένι έναν προορισμό που αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης και της αρχιτεκτονικής. Είναι ένας από αυτούς τους τόπους που αφήνουν ανεξίτηλες εντυπώσεις, και οι επισκέπτες του ανακαλύπτουν την αίσθηση του παραδείσου στη γη.

Το πανέμορφο Λιμένι είναι ένας παραθαλάσσιος παραδοσιακός οικισμός που προκαλεί τους επισκέπτες του να το εξερευνήσουν. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο και ο επισκέπτης φεύγει από εκεί γεμάτος εικόνες και όμορφες αναμνήσεις. Μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας στο Λιμένι είναι βραχώδες ακόμη και μέσα στη θάλασσα, ενώ αν κάποιος θέλει να βρει μεγάλη παραλία μπορεί να πάει στη μεγάλη αμμουδιά ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι. Το Λιμένι σύμφωνα με την ιστορία, ήταν η πατρίδα της οικογένειας Μαυρομιχάλη. Σήμερα, ο τετραώροφος πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη έχει αναστηλωθεί και στέκει επιβλητικά πάνω από τον κόλπο. Εκτός από το Παλάτι του Πετρόμπεη και τα όμορφα τοπία ο επισκέπτης θα δει επίσης γραφικά εκκλησάκια όπως το εκκλησάκι του Aγίου Σώστη.

Τα πλακόστρωτα δρομάκια του, τα πέτρινα αρχοντικά του, οι βραχώδεις παραλίες του αλλά κυρίως το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του συνθέτουν την απόλυτη πρόταση για διακοπές γεμάτες όμορφες αναμνήσεις. Το σκηνικό συμπληρώνουν τα εστιατόρια του με τις πολύ γευστικές προτάσεις τους και οι παραδοσιακές ταβέρνες που βρίσκονται ακριβώς πάνω στο κύμα. Είναι το πιο γνωστό καλοκαιρινό θέρετρο της Ανατολικής Μάνης, με πολλά καταλύματα και πέτρινες κατοικίες πάνω στη θάλασσα.

Στο Λιμένι δεν υπάρχουν εμπορικά καταστήματα ή υπηρεσίες καθώς οι αρχές θέλουν να κρατήσουν ζωντανό και αναλλοίωτο το γραφικό χαρακτήρα του οικισμού. Αν θελήσετε να καλύψετε τις βασικές ανάγκες σας, θα βρείτε βενζινάδικα, κέντρο υγείας, τράπεζα, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο ή πρακτορείο ημερήσιου τύπου, μόνο στην περιοχή της Αρεόπολης.

Με μια ματιά

Αεροδρόμιο Αθήνας: 324χλμ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 84χλμ

Παραλία

Νοσοκομείο: 23 χλμ (Γύθειο)

Τράπεζα: 5 χλμ (Αρεόπολη)

Ιδανικό για

Εξοχική κατοικία

Επένδυση

Αγορά ακινήτων

Το Λιμένι ενδείκνυται αποκλειστικά για εξοχική κατοικία και τουριστική επένδυση. Τα ακίνητα που προσφέρονται είναι κυρίως παραδοσιακές πέτρινες οικίες και πολυτελείς βίλες.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα