Λεωνίδιο
Ένας Παραδοσιακός, ορεινός οικισμός δίπλα στη θάλασσα.

Το Λεωνίδιο είναι ένας μεγάλος και πολύ γραφικός οικισμός της Νότιας Κυνουρίας, περίπου 3 ώρες με αυτοκίνητο από την Αθήνα.

Ο οικισμός είναι κτισμένος στους πρόποδες του Πάρνωνα και χαρακτηρίζεται από τον επιβλητικό κόκκινο βράχο, που δεσπόζει πάνω από τον οικισμό και προσελκύει όλο το έτος ορειβάτες απ’ όλο τον κόσμο.

Στα πανέμορφα, φράγκικης αισθητικής αρχοντικά του Λεωνιδίου, με τις πετρόχτιστες αυλές ζουν σήμερα περίπου 4.000 μόνιμοι κάτοικοι, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν πρόκειται απλώς για έναν εξοχικό προορισμό. Η περιοχή φημίζεται για την παραγωγή της περιβόητης γλυκιάς, τσακώνικης μελιτζάνας, προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, που έχει κάθε Αύγουστο την τιμητική της και αξίζει να δοκιμάσετε.

Το Λεωνίδιο και η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κυνουρίας, είναι ακόμα γνωστά για την μοναδική τοπική διάλεκτο που ομιλείται ως σήμερα, τα Τσακώνικα. Πρόκειται για μια παραφθορά της αρχαίας δωρικής διαλέκτου, θεωρείται η αρχαιότερη διάλεκτος στον κόσμο και υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 κάτοικοι της περιοχής μιλούν και γράφουν Τσακώνικα.

Από την ευρύτερη περιοχή δε λείπουν και οι παραλίες. Και μάλιστα προφέρει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Πελοποννήσου, όπως το Φωκιανό. Άλλες παραλίες που αξίζουν μία επίσκεψη είναι η Πλάκα, η παραλία στο χωριό Πούλιθρα, το Τηγάνι και πολλές ακόμα.

Τέλος, αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Λεωνίδιο το Πάσχα, για να απολαύσει το θέαμα των μικρών αερόστατων που απελευθερώνονται στον νυχτερινό ουρανό.

Συμπερασματικά, η μικρή πόλη του Λεωνιδίου είναι μία πολύ καλή επιλογή για εξοχική, αλλά και μόνιμη κατοικία, για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, αλλά θέλει να ζήσει σε ένα μέρος με αυθεντικά Ελληνικό χαρακτήρα.

Με μια ματιά

Μόνιμοι Κάτοικοι: 4.100

Αεροδρόμιο Αθήνας: 235χλμ

Παραλία

Νοσοκομείο: 80χλμ (Σπάρτη)

Καταστήματα βασικών αναγκών

Τράπεζα

ΑΤΜ

Φαρμακείο

Ιδανικό για

Μόνιμη κατοικία

Εξοχική κατοικία

Επένδυση

Αγορά ακινήτων

Μέσα στο Λεωνίδιο βρίσκουμε πολλά παραδοσιακά αρχοντικά, όμως το μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι παραλιακές περιοχές έξω από το Λεωνίδιο, όπως ο Λάκκος, η Πλάκα και τα Πούλιθρα.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα