Ερμιόνη
Αέρας κοσμοπολίτικου νησιού 2.30 ώρες από την Αθήνα.

Η Ερμιόνη είναι ένας μικρός αλλά ιδιαίτερος οικισμός της γενικότερης περιοχής Κρανιδίου-Πορτοχελίου.

Βρίσκεται σχεδόν αποκομμένη από τις υπόλοιπες περιοχές, χτισμένη σε μία χερσόνησο, γεγονός που δίνει στους επισκέπτες την εντύπωση ότι βρίσκονται σε κάποιο νησί και όχι μόλις 2.30 ώρες από την Αθήνα οδικώς.

Στο τέρμα της χερσονήσου υπάρχει και ένα μικρό, καταπράσινο δασάκι που καταλήγει στη θάλασσα και προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στο τοπίο. Τα χαμηλά, λευκά σπιτάκια του οικισμού σκεπάζονται από κόκκινα κεραμίδια και δημιουργούν μία ωραία αντίθεση με το μπλε που τα αγκαλιάζει από δυο μεριές. Το λιμάνι είναι γεμάτο από ψαροκάικα αλλά και ιστιοπλοϊκά και κατά μήκος του βρίσκει κανείς πολυάριθμα ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι και τοπικές συνταγές, καφετέριες και προσεγμένα μπαρ πάνω στο κύμα.

Η περιήγηση στην Ερμιόνη ξεκινάει από την προκυμαία, ύστερα από την πανέμορφη, ανακηρυγμένη διατηρητέα, γειτονιά Μανδράκια και καταλήγει στο Μπίστι, το πευκοδάσος στην άκρη της χερσονήσου. Διάσπαρτα μέσα στο δάσος υπάρχουν απομεινάρια από το ναό του Ποσειδώνα, του 6ου αιώνα π.Χ., τον παλιό ανεμόμυλο του 1790, τα αρχαία και τα μεσαιωνικά τείχη και το αρχαίο πορφυρείο όπου φτιαχνόταν με μυστική επεξεργασία η φημισμένη πορφύρα της Ερμιόνης που εξαγόταν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στα αξιοθέατα της Ερμιόνης περιλαμβάνονται το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται ένα παραδοσιακό σπίτι του 18ου αιώνα, ο Μητροπολιτικός Ναός των Ταξιαρχών, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και είναι χτισμένος στη θέση αρχαίου ναού της Χθόνιας Δήμητρας, καθώς και το Μουσείο Παιχνιδιού με παιχνίδια του ’50 και του ’60, αλλά ακόμα και του 1900.

Στην περιοχή πραγματοποιούνται ετήσια φεστιβάλ και εκδηλώσεις και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγω της ιστορίας της, της φυσικής ομορφιάς και της ποικιλίας των δραστηριοτήτων που προσφέρει. Στην Ερμιόνη ζουν μόνιμα περίπου 2.500 κάτοικοι.

Αξίζει ακόμα να επισκεφθείτε και τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής όπως η Κουβέρτα, η Λεπίτσα, η Πετροθάλασσα, η Δάρδιζα, οι Λεύκες, το Μαδέρι, το Σεντόνι κ.ά.

Περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από την Ερμιόνη, βρίσκεται η Θερμησία. ένα παραθαλάσσιο χωριό στις όχθες μιας υπέροχης λίμνης, την οποία χωρίζει από την θάλασσα μια στενή λωρίδα άμμου ένα χιλιόμετρο σε μήκος, και πλάτος που δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα στο πιο φαρδύ της σημείο. Τα καταπράσινα λοφάκια στην «στεριανή» πλευρά της είναι το Αλατοβούνι, ονομασία που κρατά από τις αλυκές που είχαν εδώ οι Ενετοί. Τα μονοπάτια γύρω από τη λίμνη είναι ιδανικά για να παρατηρήσετε την πλούσια πανίδα που συγκεντρώνεται στα νερά της λιμνοθάλασσας. Πάνω από τη λίμνη δεσπόζουν τα ερείπια του Κάστρου της Ωριάς.

Με μια ματιά

Μόνιμοι Κάτοικοι: 2.500

Αεροδρόμιο Αθήνας: 200χλμ

Παραλία

Νοσοκομείο: 10χλμ (Κρανίδι)

Καταστήματα βασικών αναγκών

Τράπεζα: 10χλμ (Κρανίδι)

ΑΤΜ

Σύγχρονη μαρίνα σκαφών

Σύγχρονο γήπεδο γκολφ υπό κατασκευή

Ιδανικό για

Εξοχική κατοικία

Επένδυση

Αγορά ακινήτων

Η Ερμιόνη, όπως και οι γύρω περιοχές, προσφέρει πληθώρα εξοχικών κατοικιών σε ήσυχες τοποθεσίες, αλλά ταυτόχρονα πολύ κοντά στις όμορφες παραλίες της περιοχής και στη νυχτερινή ζωή του κέντρου της. Η Ερμιόνη είναι ένας ιδανικός προορισμός για αυτούς που θέλουν να είναι κοντά στην έντονη ζωή της περιοχής, έχοντας όμως και τη δυνατότητα να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα