Ναύπλιο
Η πεμπτουσία της Πελοποννήσου.

Το Ναύπλιο είναι μια γραφική πόλη στο βόρειο-ανατολικό κομμάτι της Πελοποννήσου.

Είναι μία από τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις της χώρας και έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της. Ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την Επανάσταση του 1821, πριν την Αθήνα. Εδώ βρίσκονται πολλά ιστορικά μνημεία του ελληνικού κράτους, όπως η πρώτη Βουλή της Ελλάδας. Πέρα από την ιστορία η πόλη του Ναυπλίου αποτελεί και αρχιτεκτονική κληρονομιά, με έντονες επιρροές από τη βενετσιάνικη, την οθωμανική και τη νεοκλασική περίοδο.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Παλαμήδι, ένα εντυπωσιακό φρούριο που δεσπόζει επιβλητικά πάνω από την πόλη. Μία επίσκεψη αξίζει δίχως αμφιβολία και το φρούριο Μπούρτζι στο λιμάνι του Ναυπλίου, απ’ όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε από μία νέα οπτική γωνία το Ναύπλιο. Αυτό όμως που θα σας μαγέψει στο Ναύπλιο είναι η πανέμορφη παλιά πόλη που είναι γεμάτη με γραφικά, στενά δρομάκια, πλακόστρωτα μονοπάτια, παραδοσιακά σπίτια και υπέροχα κτίρια.

Σήμερα, το Ναύπλιο είναι μία πλήρως εκσυγχρονισμένη πόλη με περισσότερους από 30.000 μόνιμους κατοίκους. Προσφέρει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί κανείς όσον αφορά τη διασκέδαση, πολιτιστικές εκδηλώσεις, υποδομές υγείας, εμπόριο κ.τ.λ. Εξαιρετικό πλεονέκτημα της πόλης είναι το γεγονός ότι διαθέτει, σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από το εμπορικό κέντρο, και μία πανέμορφη παραλία με καταγάλανα νερά, τη λεγόμενη Αρβανιτιά.

Η πόλη προσελκύει εγχώριους και αλλοδαπούς τουρίστες όλο το έτος, γεγονός που την καθιστά μία ζωντανή και πάντα αναπτυσσόμενη πόλη. Πολλοί επιλέγουν να κατοικήσουν σε κάποιον από τους διάφορους μικρούς οικισμούς και συνοικίες γύρω από το Ναύπλιο, όπως η Αγία Κυριακή, η Πρόνοια, η Άρια καθώς και σε μικρά χωριά σε ακτίνα 8-10 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Συνολικά, το Ναύπλιο είναι μια πόλη που συνδυάζει ιστορία, αρχιτεκτονική, φυσική ομορφιά και ζωντανή κοινωνική ζωή, καθιστώντας το έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Πελοπόννησο.

Με μια ματιά

Μόνιμοι Κάτοικοι: 30.000 (με τα γύρω χωριά)

Αεροδρόμιο Αθήνας: 160χλμ

Παραλία

Νοσοκομείο

Καταστήματα βασικών αναγκών

Τράπεζα

ΑΤΜ

Σύγχρονη μαρίνα σκαφών υπό κατασκευή

Ιδανικό για

Μόνιμη κατοικία

Εξοχική κατοικία

Επένδυση

Αγορά ακινήτων

Η αγορά ακινήτων στο κέντρο του Ναυπλίου παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση. Πολλοί επιθυμούν ένα ακίνητο στο Ναύπλιο για μόνιμη κατοικία, είτε ως μία επενδυτική κίνηση. Μοναδικό χαρακτηριστικό αποτελούν τα ακίνητα της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου, τα οποία είναι ελάχιστα και αποτελούν μία σίγουρη επένδυση λόγω της μοναδικότητάς και της διαχρονικότητάς τους.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα