8 συνηθισμένα λάθη αγοραστών
Πήρατε την απόφαση να αποκτήσετε το νέο σας ακίνητο;
8 ενέργειες που θα πρέπει να αποφύγετε.
1. Μη ξεκάθαρο budget
Γνωρίζοντας τον ακριβή προϋπολογισμό, θα είστε σε θέση να αναζητείτε σπίτια που βρίσκονται μέσα στο εύρος τιμών σας. Είναι πιθανό να καταλήξετε να επενδύσετε σε ένα μέρος που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ή και να χάσετε ένα ακίνητο γιατί δεν είχατε κάνει σωστό υπολογισμό με την τράπεζα των δανειοληπτικών δυνατοτήτων σας. Επομένως, κάντε τους υπολογισμούς σας και μιλήστε με την τράπεζα σας σχετικά με την οικονομική προέγκριση που μπορείτε να πάρετε.

 
2. Όλες οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες, είναι;
Πράγματι οι περισσότερες τιμές των ακινήτων είναι ενδεχομένως κατά ένα μικρό ποσοστό διαπραγματεύσιμες, αλλά όχι όλες. Αυτό συνήθως τυχαίνει κυρίως στα ακίνητα που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί ήδη έχουν πολύ καλή τιμή. Επομένως, η τιμή τους, έχοντας μειωθεί, είναι ήδη συμφέρουσα για να πουληθεί, ωστόσο πολύ αγοραστές πάλι προσπαθούν να μειώσουν αρκετά την τιμή. Μερικές φορές αυτό δημιουργεί αρνητικά αποτελέσματα.

 
3. Προσπαθούν να αποκτήσουν ακίνητο χωρίς μεσίτη
Ένας αγοραστής δε γνωρίζει την πορεία του ακινήτου που τον ενδιαφέρει, όπως το εάν η τιμή του είναι λογική, ενδεχομένως ποια είναι τα αρνητικά του, και ούτε πως να διαπραγματευτεί. Μην ξεχνάτε οτι ο επαγγελματίας μεσίτης κάνει αρκετές συναλλαγές και διαπραγματεύσεις και γνωρίζει την αγορά της περιοχής του πολύ καλά. Επομένως ο αγοραστής δεν κινδυνεύει από υπερβολικές τιμές, ή κρυφά προβλήματα του ακινήτου.


4. Προσπέρασες το ακίνητο που σε ενδιαφέρει
Πολλοί πελάτες λένε, δεν πειράζει θα βρω κάτι καλύτερο. Δυστυχώς, αυτή η στρατηγική δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ. Θα το προσπεράσουν διότι το είδαν στην αρχή της αναζήτησης τους και θα περάσουν χρόνια διαπιστώνοντας οτι δεν θα υπάρχει παρόμοιο και μακάρι να είχανε κάνει μία προσφορά. Οι αγοραστές πρέπει να εμπιστεύονται τον καλό μεσίτη ή έστω τα ένστικτα τους. Πολλές φορές αφήνουμε ένα ακίνητο θεωρώντας οτι πάντα ΘΑ υπάρξει ένα καλύτερο. ΜΗ γνωρίζοντας σωστά την αγορά, κάνουμε αυτό το λάθος και αφήνουμε να περάσει αυτό το ακίνητο διαπιστώνοντας τελικά οτι αυτό ήταν το ακίνητο για εμάς.


5. Αποφεύγοντας την προκαταβολή
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δοθεί προκαταβολή για το κλείσιμο ενός ακινήτου. Εξαιτίας διαφόρων παραγόντων όπως η εκτεταμένη γραφειοκρατία μπορεί να καθυστερήσει η ολοκλήρωση της απόκτησης του ακινήτου και κατά τη διάρκεια αυτό του διαστήματος πολλά μπορούν να συμβούν.

 
6. Προσπερνώντας τους ελέγχους
Πράγματι βρήκατε το ακίνητο που θέλετε να αποκτήσετε. Τώρα θα πρέπει να κάνετε νομικό και τεχνικό έλεγχο του ακινήτου. Πολλές φορές κρύβονται πράγματα που δεν γνωρίζουν ούτε ακόμη οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Ο επαγγελματίας σύμβουλος ακινήτων μπορεί να σας βοηθήσει.

 
7. Κρατείστε τα συναισθήματα σας
Η διαδικασία μιας αγοράς πέρα από το ότι καθυστερεί πολλές φορές περιλαμβάνει και αρκετό άγχος. Προστατέψτε τον εαυτό σας με το να απομακρύνετε τα συναισθήματα σας για να έχετε μία καθαρή κρίση.

 
8. Ελπίζοντας για πολύ, πολύ γρήγορα
Η πλειοψηφία των αγοροπωλησιών συναντούν διάφορα εμπόδια που προκαλούν καθυστερήσεις. Ένας συνήθης προβληματισμός που αντιμετωπίζουν οι πωλητές, όπως και οι αγοραστές, κατοικιών είναι ότι περιμένουν τη διαδικασία πωλήσεων να περάσει γρήγορα και ανώδυνα. Η γραφειοκρατία μπορεί να μην περνάει τόσο γρήγορα όσο περιμένετε. Η διαδικασία του δανείου, οι επιθεωρήσεις μπορούν να δείξουν κάτι για το οποίο δεν είχατε πλήρη επίγνωση - κάτι που πρέπει να διορθωθεί για να ολοκληρωθεί η αγορά. Πρέπει να προετοιμαστείτε για κάποιες ενδεχόμενες απογοητεύσεις.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα