Πως μεγιστοποιείς την αξία του ακινήτου σου;
Είναι αρκετοί εκείνοι που θεωρούν οτι η εσωτερική ή εξωτερική κατάσταση ενός ακινήτου δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην πώληση, ή στην ενοικίαση του. Η αλήθεια όμως είναι, πως με μερικούς έξυπνους τρόπους, μπορέιτε να καταφέρετε να μην ρίξετε την αξία της κατοικίας σας. Η Skouras Real Estate εκπροσωπόντας πάνω από 1.300 ακίνητα, γνωρίζει έξυπνα tips για να αποφύγετε την υποτίμηση του ακινήτου σας.
1. ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ
 
Με την πάροδο του χρόνου αλλά και με τη χρήση, όλα τα ακίνητα αποκτούν μικρά ή μεγάλα ‘’προβλήματα’’. Μερικά παραδείγματα μπορεί να είναι ίχνη υγρασίας, χαλασμένοι διακόπτες ή χαλασμένες σίτες παραθύρων. Καλό θα ήταν γενικότερα τέτοιου είδους τεχνικά ζητήματα να επιλύονται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας δεν θέλει αγοράζοντας ένα ακίνητο, να αγοράσει και τα προβλήματά του. Το πιο εύκολο, αλλά παράλληλα πολύ σημαντικό tip είναι το βάψιμο. Βάφοντας το ακίνητο σας, αυτόματα δημιουργείται η αίθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας, χαρίζοντας αμέσως μια θετική αίσθηση στους αγοραστές.
 
2. ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
 
Η πρώτη εντύπωση τις περισσότερες φορές είναι καθοριστική. Δημιουργείστε ένα ωραίο καλωσόρισμα στον εκάστοτε υποψήφιο αγοραστή. Οι τρόποι για να το πετύχετε είναι απλοί: φως και άρωμα. Ανοίξτε όλα τα παντζούρια του σπιτιού σας . Είναι πολύ σημαντικό το σπίτι σας να δείχνει όσο το δυνατόν πιο φωτεινό. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φυσικό φως του ήλιου που δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς και υγείας. Φροντίστε στο χώρο σας να μην υπάρχουν δυσάρεστες οσμές. Αυτό πετυχαίνεται με τον καλό αερισμό ή με έξυπνα μικρά διακριτικά αρωματικά χώρου. Τα φρέσκα λουλούδια θα κάνουν την ατμόσφαιρα όμορφη και θα κάνουν το χώρο σας να δείχνει γεμάτος ζωή και να αποπνέει φιλικότητα.
 
3. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ)
 
Να αποφεύγετε την τοποθέτηση προσωπικών στοιχείων σε εμφανή σημεία. Τέτοια μπορεί να είναι κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες, ή ζωγραφιές των παιδιών σας στο ψηγείο. Οι χώροι θα πρέπει να μην είναι φορτωμένοι με πολλά αντικείμενα και να αποπνέουν όσο το δυνατόν την φιλοξενία και απλότητα ενός καλού ξενοδοχείου.
 
4. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΠΙΤΙΟΥ
 
Η καθαριότητα είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα πριν την παρουσίαση της κατοικίας σας σε έναν υποψήφιο αγοραστή. Θα πρέπει να γίνεται πάντα, επιμελής τακτοποίηση τόσο των εσωτερικών και όσο και των εξωτερικών χώρων της κατοικίας. Σημεία που θα πρέπει απαραίτητα να λάμπουν είναι η κουζίνα και τα μπάνια σας.
 
5. STAGING
 
Επιμεληθείτε και ανανεώστε την διακόσμηση του κατοικίας σας με έξυπνες και οικονομικές λύσεις. Σε μια κατοικία που διατίθεται προς πώληση είναι καλύτερο να υπάρχει ένα ύφος απλότητας και ίσως και ουδετερότητας. Αποφύγετε να παρουσιάσετε πολύ αυστηρό προσωπικό στυλ. Ένα έξυπνο τρικ είναι να έχετε πολλόυς καθρέπτες, που θα χαρίσουν περισσότερο φως. Διώξτε τα πολλά χαλιά και τις μοκέτες. Μπορεί ακόμα να έχετε όμορφα κουβερλί στα υπνοδωμάτια και αφράτες πετσέτες στο μπάνιο.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.

Αποδέχομαι Μάθετε περισσότερα