Τα 7 συνηθέστερα λάθη στην τιμολόγηση των ακινήτων
Η διαδικασία πώλησης ενός ακινήτου, πολλές φορές αποδεικνύεται ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση και μια από τις κυριότερες αιτίες γι ’αυτό είναι η λάθος τιμολόγηση του ακινήτου, η οποία τελικά μπορεί να στοιχίσει χρήματα και χρόνο.

Ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου, είναι λογικό, εάν δεν ασχολείται με τον χώρο των ακινήτων, να μην γνωρίζει τις πραγματικές τιμές πώλησης της αγοράς, ή τις εκτιμητικές μεθόδους με αποτέλεσμα πολλές φορές να βασίζεται στις παρακάτω ενέργειες για την τιμολόγηση του ακινήτου του.
1. Έχω αγοράσει ακριβά το ακίνητό μου
Αρχικά την εποχή που αποκτήσατε το ακίνητο σας, η αγορά ήταν διαφορετική. Επιπλέον, η κατάσταση του ακινήτου σας ενδεχομένως να ήταν καλύτερη, ακόμα και εάν όχι, σίγουρα ήταν πιο καινούριο. Θα πρέπει λοιπόν, να αξιολογηθεί η κατάσταση της αγοράς στην παρούσα φάση αλλά και η απαξίωση του ακινήτου σας.

2. Έχω επενδύσει πολλά χρήματα στο ακίνητο μου
Πράγματι, ένα ακίνητο μπορεί να ωφεληθεί από την αναβάθμιση κάποιων επιμέρους σημείων, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι το κόστος αυτών των ενεργειών θα μπορεί να προστεθεί στην ζητούμενη τιμή. Ενδεχομένως αυτές οι ενέργειες απλά να διευκολύνουν χρονικά την πώληση του ακινήτου σας.

3. Ο γείτονας πούλησε πιο ακριβά το ακίνητό του
Το ποσό που τελικά έλαβε ο γειτονάς σας είναι σε θέση να το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Εκτός αυτού, ακόμα και εάν συνέβη, πρώτον μπορεί να ήταν τυχαία συνθήκη. Δεύτερον, μπορεί να το πούλησε σε διαφορετική χρονική στιγμή ή με διαφορετικούς όρους αποπληρωμής. Τρίτον, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ακινήτου του, μπορεί να διαφέρουν από τα δικά σας. Τέταρτον για να είναι επαρκής μια εκτίμηση, χρειαζόμαστε τρία συγκριτικά στοιχεία.

4. Έχω ανάγκη ένα συγκεκριμένο ποσό
Το ποσό που μπορεί να πουληθεί ένα ακίνητο ποτέ δεν συνεπάγεται με τις ανάγκες του πωλητή. Η πραγματική τιμή ενός ακινήτου είναι μία και είναι αυτή που ορίζεται από την αγορά.

5. Μεσίτης μου είπε ότι μπορεί να το πουλήσει ακριβότερα
Δυστυχώς υπάρχουν οι μεσίτες οι οποίοι, θέλοντας να αναλάβουν αποκλειστικά ένα ακίνητο, μπορεί να σας παραπλανήσουν λέγοντας πως το ακίνητο σας μπορεί να πουληθεί ακριβότερα ή οτι εκπροσωπούν αγοραστές που διαθέτουν πολλά χρήματα.

6. Μπορώ να περιμένω να πουληθεί στην τιμή που επιθυμώ
Ακόμα και εάν περιμένετε χρόνια, δεν σημαινει απαραίτητα οτι η τιμή του ακινήτου θα αυξηθεί. Αυτό ενδεχομένως μπορεί να συμβεί, αλλα σε πολύ συγκεκριμένες περιόδους και για πολύ συγκεκριμένα ακίνητα. Δυστυχώς, για την πλειοψηφία των ακινήτων αυτό δεν συμβαίνει. Μάλιστα πρέπει να θυμάστε οτι ο κάθε χρόνος που περνάει η κατοικία απαξιώνεται, δηλαδή- χάνει αξία.

7. Είναι το σπίτι μου
Είναι το λεπτό και συχνά δυσάρεστο σημείο που κάποιος έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την αντικειμενική αλήθεια σχετικά την τιμή πώλησης, και χρειάζεται χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί. Η πρώτη αντίδραση σας μπορεί να ξεκινάει λέγοντας :’’το δικό μου σπίτι…… ‘’και θα πρέπει να συνεχίζει με βάση την ψύχραιμη λογική και όχι με το συναίσθημα.

Εμείς, ως πιστοποιημένοι εκτιμητές και σύμβουλοι ακινήτων, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε ποια είναι η αξία του ακινήτου σας.

Notre site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.

J'ai Compris À plus savoir