Στην Αργολίδα ΖΕΙΣ !!!
8 λόγοι για να αποκτήσεις τον μικρό σου παράδεισο στην Αργολίδα.

Σίγουρα εάν αναζητάτε το τέλειο μέρος για να μείνετε, δεν θα το βρείτε. Το κάθε μέρος ξεχωριστά, έχει τόσο θετικά, όσο και αρνητικά. Για όσους όμως αναζητούν τα κάτωθι, ο νομός της Αργολίδας και γενικότερα η Πελοπόννησος αποτελεί την ιδανική επιλογή.
 

 

‘’Ο κόσμος μπορεί να είναι όσο σκοτεινός θέλει, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα  κομμάτι ελληνικής ζωής, για να φωτιστεί αμέσως άπλετα.’’
Φρήντριχ Νίτσε  (1844-1900)

 
1. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

 

 
Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα φημίζεται για τον καταγάλανο ουρανό της. Στην Πελοπόννησο, ο νομός Αργολίδας είναι η περιοχή με τις περισσότερες ηλιόλουστες μέρες τον χρόνο. Χωρίς  ακραίες θερμοκρασίες, η κάθε εποχή ξεχωριστά χαρίζει απλόχερα διαφορετική ομορφιά και χρώμα στη φύση.
 
 
2. ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ
 
Η Μεσογειακή διατροφή είναι το κλειδί για την μακροζωία. Και τι καλύτερο από  τα δώρα της  φύσης απευθείας στον κήπο  σας; Οι πεντακάθαρες θάλασσες θα σας χαρίσουν τα νοστιμότερα ψάρια και θαλασσινά. Οι ντόπιοι  βοσκοί τα νοστημότερα κρέατα. Ταβέρνες, εστιατόρια, για κάθε γευσιγνώστη, με βασικό κριτήριο την αγνή  και φρέσκια πρώτη ύλη.
 
 
3. ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ
 
Θάλασσα, βουνό, πέτρινα ή καταπράσινα τοπία. Ότι και εάν προτιμάτε, η Πελοπόννησος γενικότερα, αλλά  και η Αργολίδα θα σας συγκινήσουν. Θα απολαμβάνετε με κάθε ευκαιρία περίπατο ή πεζοπορία σε κάποια από  τις πανέμορφες διαδρομές ανάμεσα σε πεύκα, πουρνάρια, αγριελιές. Και ποιος λέει ότι το κολύμπι  στα  καταγάλανα νερά ενδείκνυται μόνο  το καλοκαίρι;
 
 
4. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
 
Σε αντίθεση με τις μητροπόλεις και τα ιδιαίτερα τουριστικά νησιά, εδώ επιλέγετε να ζείτε  την κάθε στιγμή. Οι κοντινές αποστάσεις μεταξύ των  πόλεων και χωριών σας επιτρέπουν να δημιουργείτε αγαπημένες συνήθειες, να απολαμβάνετε τη φύση και τους ανθρώπους. Οι έννοιες των  ελληνικών λέξεων φιλότιμο, φιλοξενία μας  θυμίζουν το μεγαλείο της  ελληνικής ψυχής.


 
5. ΙΣΤΟΡΙΑ
 
Εδώ  έζησε ο Αγαμέμνων, ο βασιλιάς των  Μυκηνών και της  αρχαιότερης πόλης της  Ευρώπης, του Άργους-ο αρχιστράτηγος των  Ελλήνων στον πόλεμο κατά της  Τροίας. Εδώ θα γνωρίσεις και θα παρακολουθήσεις θεατρικές παραστάσεις στο παγκοσμίως γνωστό αρχαίο θέατρο χωρητικότητας 13.000 θεατών, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Εδώ συστάθηκε η πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και ορίστηκε η ελληνική σημαία.
 
6. 120 ΜΙΝ
 
Το αποφάσισες, ήρθες!
Σε αντίθεση με άλλα  όμορφα μέρη της Ελλάδας και ιδιαίτερα τα νησιά, η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα η Αργολίδα προσφέρει την πολύ  εύκολη πρόσβαση από  το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σε μόλις 2 ώρες θα μπορείτε να απολαμβάνεται την θαλπωρή του σπιτιού σας.
 
 
7. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 
Πολιτιστικές δραστηριότητες, παραδοσιακά πανηγύρια και μουσικές εκδηλώσεις ομορφαίνουν τον κάθε τόπο ξεχωριστά. Γιορτές τοπικών εδεσμάτων όπως η αγκινάρα ή το ρόδι, γιορτή του ψαρά και της  θάλασσας, γιορτή του  μελιού  κ.α.
Αθλητικές δραστηριότητες είτε στο  βουνό, είτε στην  θάλασσα. Πεζοπορίες, μαραθώνιος kitesurf  κ.α.
 
 
8. ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 
Είτε επιλέγετε να μείνετε μόνος, είτε με την οικογένειά σας, η Αργολίδα αποτελεί έναν από  τους πιο ασφαλείς νομούς της  Ελλάδας. Χαμηλά  ποσοστά εγκληματικότητας, ‘’αγαπημένες και φιλικές ‘’ γειτονιές. Η ηρεμία και η ασφάλεια θα συντροφεύουν την καθημερινότητά σας. 


 

 

Наш сайт использует куки для улучшения вашего опыта.

Я согласен Узнать больше